La terra:
Tenim un territori ric en productes de qualitat, amb una cultura culinària molt
extensa. Però també som conscients del món globalitzat en el que vivim, i ens motiva
la idea d´intercanvi multicultural. Entenem l´ecologisme com a mitjà de
transformació social totalment necessari; per això, procurem treballar amb
productes d´agricultura ecològica, ja que malmeten el menys possible el medi
ambient. La nostra terra, així com el nostre hort, ens permet conrear un producte
propi, sense additius ni pesticides. També cultivem les herbes aromàtiques del
nostre jardí i entorn. Aquestes les trobareu als plats de la nostra carta.


Casa nostra:
Cal Moixó se situava originàriament al voltant del Castell de Gósol, aquest ja datat
el segle XI. A principis del segle XIX, van traslladar la casa a baix al poble, aprofitant
les mateixes pedres de la casa antiga. En tenim constància per un document registrat
el 1829. A principis del segle XX, a l’entrada del restaurant se situava una era de casa
de poble. On hi tenim la cafeteria, hi havia una casa vella. Segons sembla, els
propietaris, així com la majoria de famílies, tenien bestiar, hort i es feien el pa. Anys
més tard, el 1986, la casa es va reformar i van construir-hi un forn de pa, que
distribuïa als voltants de Gósol.
El Restaurant El Forn de “Cal Moixó” troba els seus orígens l’any 2004, quan una
família de Molins de Rei va optar, com a nou projecte de vida, per a venir a viure a
Gósol. A 1.500 m d’altitud, van començar aquest projecte envoltats pel meravellós
Cadí-Moixeró.


Cuina i Sala:
Per això, als nostres plats trobareu gustos específics, però elaborats amb tècniques
que hem après al llarg de la nostra carrera professional, ja bé sigui de forma
autodidacta, o en cursos de formació gastronòmics. A més, tractem el producte amb
paciència, perquè la cuina necessita el seu temps. Per això, l’estètica, el gust, els
colors, els orígens i un servei acurat són elements que considerem de vital
importància.
Sempre busquem el balanç entre la demanda del client i la llibertat creativa del
Quim i la Núria. No volem, ni tenim un restaurant de luxe; busquem que el client
se senti a gust venint a casa nostra. Per a nosaltres, cada servei que els oferim es basa
en obrir les portes de casa.
Ens agrada molt la feina que fem, i la carta que llegiran a continuació és fruit
d´aquesta passió especial que, durant 16 anys, hem compartit amb els nostres clients.


Servim un pa cuit al Forn de Llenya, preparat exclusivament pel forner de Gósol,
acompanyat d’oli de la Cooperativa d’Arbeca.


Picasso, a l´estiu 1906, va captar un dels trets característics de molts pobles de muntanya:
les dones que carregaven els pans d´una casa a una altra. Amb el pa que els servirem, fem
honor a aquestes dones que representen un patrimoni d´esforç i constància. Fem honor a la
Dona dels Pans.
Ens trobareu al Carrer del Canal, 2, 25716 Gósol, Lleida